Ratsastuksenopettaja Mia Maukonen

 

Olen aloittanut ratsastusharrastukseni 1979 Hangossa eli olen niin sanotusti oman tallin kasvatti.

Olin -87 töissä Nurmijärven ratsastuskoululla, josta tulin takaisin Hankoon 1988 töihin Hankoniemen Ratsastajien tallille.

Valmistuin Ypäjän hevosopistosta ratsastuksenohjaajaksi 1990 ja  ratsastuksenopettajaksi 1999.

Valmennan myös eri tasoisia ratsukoita. 2010 kävin SRL:n valmentajakoulutuksen ja valmistuin I tason ratsastusvalmentajaksi ja 2012 valmistuin esteratsastuksen II tason lajivalmentajaksi.

Sain myös upean kunnianosoituksen kun Suomen Ratsastajainliitto nimesi minut 2009 vuoden ratsastuksenopettajaksi. 2017 minulle myönnettiin Ratsastajainliiton kultainen ansiomerkki ratsastuksen hyväksi tekemästäni työstä, tästä kunnian osoituksesta olen erittäin ylpeä. Näistä palkitsemisista huolimatta olen kaikkein iloisin että saan tehdä töitä "ruohonjuuritasolla" eli olla päivittäin opettamassa ihmisiä ratsastuksen saloihin.

Vuosina 2012-2013 olin mukana Suomen Ratsastajainliiton esteratsastuskomiteassa ja sitä kautta mukana työryhmässä joka suunnitteli ja valmisteli uutta kilpailujärjestelmää.

Kilpailun järjestäminen on kuulunut "harrastuksiini" aina. Olen mukana kotikisojen järjestelyissä sekä olen ollut alusta asti SeaHorse Weekin kilpailunjohtajana, paria välivuotta lukuunottamatta. Minulla on myös Estetuomari, Taitotuomari, Stewardi sekä C-ratamestarioikeudet. 

Itse olen omistanut muutaman hevosen vuosien varrella. Tällä hetkellä omistuksessani on  BWP tamma Gouvernante van de Donkhoeve eli "Vempula". Perheeseeni kuuluu myös tyttäret Erica ja Emilia sekä koirat Ansa ja Ulla.

Tallityöntekijä Johanna Kemppainen

 

Hei! Olen Johanna Kemppainen, tutummin Jonsku. 28 vuotias hankolainen joka on toiminut hevosalalla jo useamman vuoden.

Koulutukseltani olen hevosenhoitaja, valmistuin Ypäjän hevosopistolta keväällä 2011. Koulun jälkeen olen tehnyt hevosalan töitä Suomessa ja ulkomailla. Minut löytää tallilta arki-aamuisin ja usein myös viikonloppuna. Perheeseen kuuluu Aapo-koira joka on usein mukana tallilla.