Tärkeä tiedote muilla talleilla vieraileville HUOMIO TÄMÄ!

18.1.2022

Hevostalleilla on liikkeellä hevosten koronavirusta (ECoV), joka kuluu koronavirusten ryhmään. ECoV ei tartu ihmisiin eikä muihin eläinlajeihin. Virus aiheuttaa hevoselle yleisimmin suolistotulehduksen, mutta vakavammatkin komplikaatiot ovat mahdollisia.”

 

Tauti leviää ulosteiden välityksellä. Tartunta tapahtuu helposti suoraan ulosteen likaaman pinnan kautta tai välillisesti tallin rakenteiden, välineiden tai ihmisten käsien ja vaatteiden välityksellä. Sairastunut hevonen erittää virusta ulosteissaan 3-4 päivän kuluttua sairastumisestaan ja aina 1-3 viikon ajan.”

 

Suomen Ratsastajainliitto tiedotti hevoseten keskuudessa jylläävästä taudista. Ylläolevat tekstit lainattu SRLn tiedotteesta. Koko tiedotteen voit lukea täältä : https://www.ratsastus.fi/tiedotteet/hevosten-koronavirusta-liikkeella-virus-leviaa-lannan-valityksella/

 

Haluamme välttää tätä tautia omassa tallissa ja toivomme että jokainen niin ratsastuskoululla kuin yksityistallilla vierailevat henkilöt ottavat tämän huomioon omassa toiminnassaan.

Mikäli käyt eri talleilla kiinnitäthän huomiota seuraaviin tärkeisiin asioihin:

  • Vaihda vaatteet tallien välillä! Vieraile eri talleilla ns. puhtaissa vaatteissa

  • Desinfio kengät,saappaat, kypärät jne. jos niitä ei ole mahdollista vaihtaa. (Kaikki pinnat jotka ovat olleet kosketuksissa muiden tallien hevosiin)

  • Käsihygienia!

  • Käytä jokaiselle hevoselle niille nimettyjä omia varusteita (harjat, suitset jne.)

 

Sama ohjeistus myös meiltä poistuessa. Ethän mene muille talleille vaihtamatta vaatteita välissä.

 

Näiden lisäksi pidetään hyvässä muistissa koronaohjeistus! Ne antavat jo hyviä vinkkejä myös tämän viruksen ennaltaehkäisyyn.

Pysytään kaikki terveinä, ratsastajat sekä hevoset.