Pinja Varsanpäälle poni cupin osakilpailuvoitto

13.5.2018

Viime viikonloppuna kipailtiin Laakson ratsastusstadionilla Helsinki Pony&Young Riders event.

90 cm:n luokassa Pinja Varsanpää väläytti jo päivän kuntoaan ottamalla poneillaan kaksoisvoiton. Hillside Tintallella tuli ensimmäinen sija ja Secret Diamond Zareefalla toinen sija. Emilia Hellman sijoittui Quintessa V:llä kymmenenneksi samassa luokassa jossa oli kaikkiaan 44 osanottajaa.

Seuraavassa 100 cm:n aikaratsastus luokassa Emilia Hellman ratsasti toiselle sijalle häviten tiukasti vain 9 sadasosa sekuntia voittajalle Husön ratsastajien Janica Söderlingille.

Valtakunnallisen ponicupin osakilpailu ratsastettiin taitoarvostelulla jossa tuomari arvioi ratsastajan ja hevosen yhteistyötä, toki virhepisteet vähentävät tuloksesta pisteitä. Tämä oli Pinjan ensimmäinen kilpailu tällä tasolla ja heti tuli osakilpailuvoittoSecret Diamond Zareefalla.

Ratsastajainliitolla on tänä vuonna reilun pelin teema vuosi ja Ratsastajainliiton Reilu Peli työryhmä on laatinut hyvää käytöstä ja Reilua Peliä edistävien kilpailijoiden, toimihenkilöiden ja vapaaehtoisten palkitsemisen ruusukkein. Tässä kilpailussa Emilia Hellman palkittiin Reilun Pelin ratsastajana ja Mia Maukonen valmentajana.