Ulrika Hämäläinen Helsinki Horse Shown Amateur Tourissa viidenneksi !

24.10.2016

Hankoniemen Ratsastajia edustava Ulrika Hämäläinen osallistui Helsinki Internatinal Horse Shown amateur Touriin menneenä viikonloppuna hienoin tuloksin. Amateur Tour mahdollistaa kilpailu-uraansa aloittelevien ratsastajien osallistumisen tähän suomen suurimpaan hallikilpailuun. Kilpailu käydään 80-110 cm korkeudella ja jokaisella korkeudella on oma kategoriansa johon ratsastajat voivat ilmoittautua. Kauden aikana on kerättävä kvaalit jotta pääsee osallistumaan syyskuussa Ypäjällä järjestettävään semifinaaliin. Semfinaaleista pääsee n. 100 ratsastajaa Helsinkiin kilpailemaan. Ulrika osallistui 80 cm:n kategoriaan ja sijoittui Ypäjällä semifinaalissa 80 cm:n luokassa kolmanneksi ja näin ollen varmisti paikkansa Helsinkiin. 80 cm:ssä kilpaili 35 ratsastajaa ja torstaina oli ensimmäinen osakilpailu jonka Ulrika voitti Gulliver ponillaan. Voittajat saivat heti paikan perjantai-iltana ratsastettuun TOP 10 finaaliin. Perjantai aamun aikaratsastuksessa Ulrika oli seitsemäs. Finaalissa kilpailivat molempien päivien 80-110 cm:n luokkavoittajat sekä kaksi nopeinta kakkosijoilta. Ulrikan lopullinen sijoitus oli upea viides sija, uusinnassa tuli yksi ohiratsastus ja se toi 4 virhepistettä. Luokassa arvosteltiin ratsukot myös taitoarvostelu pistein jossa tuomarit antavat pisteitä mm. ratsastajan istunnasta, teiden ratsastuksesta ja ratsukon yhteistyöstä. Tämän taitoarvostelun Ulrika voitti ja hänet palkittiin siitä vielä erikseen.