Isäinpäivä ratsastuskoululla vietettiin vauhdikkaissa merkeissä

12.11.2015

Isänpäivä ratsastuskoululla vietettiin vauhdikkaissa merkeissä

Sunnuntaina 8.11. ratsastuskoululla ratsastettiin vuoden viimeiset 1-tason esteratsastuskilpailut. Tällä kertaa sää teki tepposet ja kilpailut käytiinkin sisätiloissa.

Luokkia oli tuttuun tapaan kolme. Ensimmäisenä ratsastettiin luokka jonka estekorkeus oli 60cm/70cm. Luokkaan osallistui 12 ratsukkoa joista Nora Saarinen luotsasi ratsunsa Hessin Vapun voittoon ratsastaen virheettömän radan ja nopeimpaan aikaan. Toiseksi ratsasti Pinja Varsanpää (Stonecastle’s Wild Prince) ja kolmannelle sijalle Tapiolan Ratsastajien Ulrika Hämäläinen (Dzina).

Toisen ratsastettavan luokan (80cm) voittoon tarvittiin niinikään puhdas suoritus ja nopein aika. Jännitystä pidettiin yllä loppu metreille asti. Jos voittoon halusi ratsastaa oli jokainen askel ratsastettava tarkasti ja oli pidettävä hyvä vauhti päällä. Luokassa viimeisenä startannut Emilia Hellman (Lucky Luke II) kellotti voittoajan joka oli 29,68s. Toiseksi ratsastanut Matilda Berndtsson (Maisy) hävisi vain kavion mitalla, sillä tämän ratsukon ajaksi  merkittiin 29,78s.

Päivän korkein luokka 90cm ratsastettiin viimeisenä. Luokassa ensimmäisenä ratsastanut Erika Gröning (Elton II) asetti riman korkealle heti alkuun ratsastaen radan virheittä aikaan 28,97s. Erika pitikin pintansa loppuun asti ja parhaimman vastuksen antoi Tino Viljanen (Vuko van de Mullegracht) jonka tuloksena oli virheetön ratsastus ajalla 29,41s. Tässäkin luokassa oli jokainen sekunti tärkeä.

Onnea kaikille voittajille sekä sijoittuneille. Iso kiitos kaikille kilpailijoille, toimihenkilöille sekä yleisölle jotka ovat kuluneena vuonna olleet mukana pitämässä tunnelmaa yllä!

Kaikki päivän tulokset löytyvät Hankoniemen Ratsastajien nettisivuilta www.hunr.org , ”kilpailut ja tapahtumat”- osiosta.