16.7.2012

LEHDISTÖTIEDOTE

15.07.2012

JUMPING KEMIÖ - TAPAHTUMASTA KASA RUSETTEJA HANKOLAISILLE!

Viikonvaihteessa Kemiön saarella järjestettiin varmasti Suomen suurimmat maalaiskilpailut esteratsastuksessa - kolmella areenalla kilpailtiin kirjaimellisesti aamusta iltaan, startteja nähtiin yhteensä 1700. Hevosia paikalla oli järjestäjän arvion mukaan viikonlopun aikana 650. Hulinaa siis riitti ja hankolaisista sekä kansallisen että aluetason radoille lähtivät viikonvaihteessa kaikki seuran kilpailevat ratsukot. Ratsastuksenopettaja Mia Maukosella piti kiirettä, sillä hänen oppilaitaan oli mukana kisassa kaikkiaan 12! Kannatti lähteä, sillä kisan saldo oli huikea!

Perjantaina 13.7. Hangon Gabriella Ahlvik (Kardinals) ratsasti 100 cm aluetason radalla kisan nopeimman ajan, mutta viimeisen puomin pudotuksen tuomat virhepisteet tipauttivat ratsukon seitsemännelle sijalle. Luokan voitti Abc ratsastajien Essi Tikkanen (Afrika). Päivän toisen luokan, 110 cm, Ahlvik ratsasti tarkemmin ja otti virheettömällä suorituksella ja nopeimmalla ajalla selvän luokkavoiton!

Lauantaina 14.7. hankolaisia oli mukana sekä kansallisen että aluetason radoilla. Kansallisessa 120 cm Speed derby -luokassa Noora Wickman (Unsjell) kaasutteli sekuntitaistelussa kuudenneksi. Derbyrata on tavallista rataa vaativampi, se sisältää runsaasti hevosille haastavia erikoisesteitä - joita ne eivät välttämättä ensi näkemältä hyppää - ja rata on myös tavallista pitempi. Derbyn Kemiössä voitti Tuusulan Anu Mäkinen (Avis).

Puolestaan aluetasolla, lauantain 60/70/80 cm poniluokassa voiton jakoivat kaikki virheettömästi radan suorittaneet. Hankolaisista palkintojenjaossa nähtiin Ida Repo (Sture J), Emilia Hellman (Sture J) sekä Janina Laine (Dollar II).  Laine ja Dollar onnistuivat myös 90 cm aikaratsastusluokassa ollen viidensiä. Luokkavoiton 90 cm luokassa vei Fäbodantien Tina Toiviainen (Mirabelle).

Lauantaina 90 cm esteillä ratsastettiin myös vain ratsastuskoulun opetushevosille avoin luokka - tässä kisassa voittoon kurvaili hankolaisratsastajille tunneilta tuttu hevonen Vuko van de Mullegracht kuskinaan Julia Holmström. Vukon ja Holmströmin hyvä vire jatkui myös 100 cm aikaratsastusluokassa, jossa parivaljakko oli kolmas. Luokkavoitto metrin esteillä meni Lakeuden ratsastajain Inka Hjeltille (Captain Hook).

Sunnuntaina 15.7. Hangossa tuntiratsuna toimiva Sture J -poni oli jälleen elementissään! "Turo" ja Emilia Hellman ottivat luokkavoiton 60/70/80 cm finaalissa ja Ida Repo luotsasi ponin maaliin vain viiden sekunnin sadasosan erolla voittajaan! Luokan viides sija tuli niin ikään Hankoon Janina Laineen (Dollar II) ratsastamana. Laineen ja Dollarin kisavire pysyi kohdallaan vielä päivän toisessakin koitoksessa - Lakeuden Inka Hjeltin voittamassa 90 cm finaalissa ratsukko oli hienosti kahdeksas.

Niin ikään Julia Holmström (Vuko van de Mullegracht) päättivät Jumping Kemiön 100 cm finaalin upeaan kahdeksanteen sijaan. Metrin finaalivoittaja oli selvästi nopeimman virheettömän suorituksen ratsastanut Team Mp Ridersin Sara Kortesoja (Olle). Kaiken kaikkiaan siis hurjan hienosti onnistunut kisaviikonloppu!

Teksti: Minna Ruolanto/ Hankoniemen ratsastajat

Kuva: Erica Hellman