JANINA LAINE VOITTOON JÄRVENPÄÄSSÄ

6.6.2012

Sunnuntaina Järvenpäässä järjestettiin aluetason esteratsastuskilpailut, jossa Hangon Janina Laine pokkasi uransa ensimmäisen aluetason voiton!

Tiukassa sekuntitaistelussa, 24 lähtijän luokassa, 80 cm esteillä Laine luotsasi ponin Dollar II luokkavoittoon toisen vaiheen ajalla 29,13. Ratsukon toinen koitos oli Hevoshullu Power Cup -osakilpailun esteosuus, 80/85/90 cm ja tällä  radalla pienen ajatusvirheen vuoksi sekuntipeli oli Saga Parkkisenniemen (Amalia) heiniä ajalla 31,37, mutta ajalla 31,34 Laine ja Dollar II olivat kolmansia ja näin ollen jatkavat mukavissa asemissa kohti cupin kouluratsastusosuutta. Laine kiittelee ratamestari Pauli Riekkisen ratoja - niitä oli mukava ratsastaa ja kaikenkaikkiaan kilpailuista jäi hyvä mieli.

Maailma muuttuu, mutta jotkut asiat pysyvät - Hevoshullu Power Cup on muuttanut nimeään vuosien varrella muutaman kerran, mutta idea on sama. Kisa koostuu sekä este- että kouluratsastusosuudesta ja eniten yhteispisteitä kerännyt ratsukko voittaa. Kisakuskina toiminut äiti Camilla Laine muistelee aikanaan kilpailleensa tätä samaista junioriratsastajien sarjaa, jonka nimi tuolloin oli Hopeakannus ja kisapaikka juurikin Järvenpää. Silloin molemmat kilpailuosuudet ratsastettiin samana päivänä eikä monien tuntiratsastajien muistoissa elävä Veli-Kuva -niminen hevonen ei vain ollut yhtä reipas kuin Dollar, niin sijoituksista ei tarvinnut haaveilla, nauraa Camilla.

Hevoshullu Power Cup -kouluratsastusosakilpailu Etelä-Suomen alueen osalta ratsastetaan Järvenpäässä tulevana sunnuntaina, 10.6.

Kuva: Jessica Holm

Teksti: Minna Ruolanto