Julia Holmström voitti Prix de Knichter kiertopalkinnon !!!

30.10.2011

ESTERATSASTUSKILPAILUT SUNNUNTAINA - PRIX DE KNICHTER JULIA HOLMSTRÖMILLE

Kolea ja hankolaiseen tapaan tuulinen syyssää ei hidastanut ratsukoiden vauhtia sunnuntaina Hangon Suursuolla, jossa ratsastettiin kilpaa esteillä. Seuratason esteratsastuskilpailuissa lähtöjä nähtiin kaikkiaan nelisenkymmentä. "Hyvin meni, kukaan ei tippunut", kiteytti ensimmäisen luokan voittoon ratsastanut Jannica Fabritius, kun tiedustelin kokonaisvaikutelmaa kilpailusta. Tottahan se on, että tippuminen kilpailuissa on erityisen tylsää, sillä jos ratsastaja ja hevonen jatkavat yhtäkkiä radalla matkaa eri suuntiin, joudutaan ratsukon kilpailusuoritus hylkäämään.

Kaikkiaan ohjelmassa oli kolme luokkaa, joista ensimmäisessä estepuomi oli asetettu 60 cm korkeudelle. Luokka oli hankolaisten juhlaa - voiton vei Jannica Fabritius (Hessin Vappu) toisen vaiheen ajalla  23,25, toisena Rebekka Sandberg (Priska) ajalla 25,40 ja kolmanneksi jännittävässä sekuntitaistelussa sijoittui Theresa Björkqvist (Greta IV) ajalla 26,03.

Toisen luokan estekorkeus oli 80 cm ja jälleen sai sijoittuakseen ratsastaa virheittä ja nopeasti. Luokkavoittoon ratsasti ajalla 23,32 Hankoniemen ratsastajain Gabriella Ahlvik (Dollar II). Toinen sija jäi myös Hankoon, Janina Laineen (Harvest Moon) ollessa maalissa ajalla 24,47. Kolmas sija meni Melkkilän ratsastajain Suvi Leinoselle (Waikiki), ajalla 25,22 ja neljänneksi, ajalla 26,63 ratsasti Hangon Erica Hellman (Contessa II).

Päivän viimeisessä luokassa hankolaisratsukot kilpailivat Prix de Knichter -kiertopalkinnosta puomi ollessa 90 cm korkeudella. Edellisen luokan tapaan Suvi Leinosen (Waikiki) hyvä vauhti jatkui - aika 35,06 riitti luokkavoittoon. Toiseksi, vain puolen sekunnin erolla voittajaan, ratsasti Hangon Julia Holmström (Vuko van de Mullegracht) vieden kiertopalkinnon nimiinsä. Kolmannelle sijalle ajalla 38,90 ratsasti Billnäsin Malin Lahtivuori (Elton II).

Ulkokilpailukausi Hangossa on tältä vuodelta virallisesti paketissa.

Teksti: Minna Ruolanto/ Hankoniemen ratsastajat