Lion ja Turo poninäyttelyssä 14.8

14.8.2011

Erica ja Lion kehässä
Erica ja Lion kehässä

4v ja vanhemmat ruunat luokan osallistujia
4v ja vanhemmat ruunat luokan osallistujia
Fanijoukot mukana
Fanijoukot mukana

Hoitajia oli riittävästi
Hoitajia oli riittävästi
Hieno poni !
Hieno poni !
Jannica ja Turo palkintoineen
Jannica ja Turo palkintoineen

Sunnuntaina 14.8 pakkasimme Turon ja Lionin autoon jo aamu seitsemältä ja matka alkoi kohti Vermon kansallista poninäyttelyä. Jannica ja Erica olivat puunanneet ponit siistiin näyttelykuntoon ja pakkasivat auton lauantai-iltana ettei sunnuntaina tarvinnut kuin lastata ponit kyytiin. Tyttöjä tietenkin hiukan jännitti koska kumpikaan ei ollut aikaisemmin esittänyt poneja näyttelyssä.

Turon olimme hakeneet laitumelta kotiin killotettavaksi jo edellisenä keskiviikkona, muiden hevosten jäädessä vielä lomailemaan !

Lionilla oli esiintyminen näyttelykehässä kymmeneltä ja se osallistui luokkaan 4 v ja vanhemmat ruunat. Suurin osa poneista olikin 5-6 vuotiaita, mutta yksi poni oli Lionin ikäinen veteraani eli 20 vuotias. Tuomari oli Englannista ja mehän pidimme tietenkin Lionille peukkuja kun sekin on nuorena poikana tuotu Brittein saarilta (jospa tuomari tunnistaisi sen maanmiehekseen) Poneja oli mukana 11 ja kun kaikki oli esitelty yksitellen ja ryhmässä niin tuomari asetteli ponit paremmuusjärjestykseen. Nuoremmat ja vetreämmät tukkajumalat (osalla oli aivan mieletön harja !) kiilasivat kärkeen mutta me olimme todella iloisia vaarimme 6 sijasta ja se palkittiin II palkinnolla (näyttelyssä tuomari palkitsee ponin 1, 2 tai 3:lla palkinnolla sijoituksesta riippumatta)         

Arvostelupöytäkirjasta luimme että Lion oli hienossa kunnossa ikäisekseen mutta tänään ikä näkyi hiukan jäykkänä liikkumisena.

Tämän jälkeen saimmekin odottaa muutaman tunnin ennen kuin Turon luokka alkaisi mutta ei aika tylsäksi jäänyt. Oli todella mielenkiintoista seurata eri ponirotujen arvostelemista ja kuinka suloisia ja kauniita poneja siellä olikaan :) Vermoonhan oli kahtena päivänä kerääntynyt peräti 500 ponia !

Turon luokka oli myös 4 v ja vanhemmat ruunat ja poneja piti olla vain kaksi. Mutta kun kello tuli puoli kolme ja luokan piti alkaa niin eipä kilpakumppania näkynyt missään (ties vaikka olisi häipynyt kun huomasi miten komea vastustaja kehässä odotti) No, joka tapauksessa Turo sai arvostelut ruotsalaistuomarilta joka kommentoi sitä tyypilliseksi rotunsa edustajaksi, jolla oli hieno etuosa ja upea ravi, mutta väitti Turon olevan vähän jäykkä takaosastaan ja vielä aavistuksen edestä pihtikinttuinenkin. Tuomari palkitsi Turon toisella palkinnolla ja tässä kehässä voittajan oli todella helppo hymyillä ja lähteä pokaalinsa kanssa kotiin :)

Ponit pakattin autoon ja päästiin kotimatkalle vielä kohtuullisen aikaisinkin ja kiva että Ride oli lähtenyt autollaan vielä kannustusjoukkojen kanssa mukaan !

OLI MUKAVA PÄIVÄ ! Kiitos Henna, Ida, Emppu, Elin Julle, Ride ja Janni kun olitte mukana kannustamassa poneja ja niiden esittäjiä !

Mia