NOORA WICKMANIN JA AMALIAN HUIPPUVIRE JATKUI KEMIÖSSÄ

19.7.2011


 

Lehdistötiedote
18.07.2011
 
 
 
NOORA WICKMANIN JA AMALIAN HUIPPUVIRE JATKUI KEMIÖSSÄ
 
 
Esteratsastuskausi ulkokentillä on kuumimmillaan, ihan niin kuin sääkin tuntuu olevan! Edellisellä viikolla Husössä kunnostautuneet Noora Wickman ja Amalia -poni jatkoivat hienoja esityksiään Jumping Kemiö -tapahtumassa. Kilpailussa ratsastettiin Suomessa esteratsastuspuolella melko harvinaisella nurmipohjalla hiekan sijaan, mikä toi omalta osaltaan haastetta ja jännitystä radoille. Verryttelyalueella kuulemma keskusteltiinkin vilkkaisti kokemuksista erilaisista hokeista, jotka ovat ikään kuin nastoja, jollaiset asennetaan hevosen kenkään pitoa parantamaan.
 
Lauantaina parivaljakko Noora ja Amalia osallistuivat avoimeen 100cm aikaratsastusluokkaan, ollen maalissa virheettömällä suorituksella ja kolmanneksi nopeimmalla ajalla 52,72. Kaikkiaan 55 lähtijän aluetason luokassa voiton vei ajalla 49,27 kaarinalainen Miinaliisa Kaira ponillaan Ginger II.
 
Ratsukon lauantaipäivän toisessa luokassa, kansallisen tason Hevoshullu Ponicup -osakilpailussa estekorkeus oli niin ikään 100 cm. Tällä radalla Nooralla ja Amalialla oli kirjaimellisesti hipaus huonoa tuuria - joskus estepuomia voi kolauttaa kovempaakin eikä se putoa kannattimiltaan, mutta nyt yksi puomi pyörähti maahan aivan hipaukselta näyttävästä kosketuksesta tuoden ratsukolle neljä virhepistettä ja sijan 26. Osakilpailuvoittoon ratsasti Jalasjärven Miisa Pulkkanen ja Constantinus.
 
Sunnuntaina Noora ja Amalia lähtivät kisaamaan Golden Gark -aluederbyn voitosta, jossa 100 cm esteillä ratsastettiin sekä perusrata että uusinta. Ratsukko onnistui perusradalla hienosti ja pääsi uusintakierrokselle, jossa tarkoitus on ratsastaa virheittä mahdollisimman nopea aika. Noora lähtikin tottakai tavoittelemaan hyvää aikaa ja käänsi Amalian ensimmäiseltä esteeltä tiukasti kakkoselle - nopeassa kurvissa ponin toisesta etukaviosta irtosi kenkä! Ratsukon rytmi hieman kärsi tästä ja toiselle esteelle jouduttiin ottamaan uusi vauhti, josta tilille rapsahti neljä virhepistettä. Sisukas ratsukko ei antanut puuttuvan kengän häiritä enempää, maalissa Noora ja Amalia olivat tyylikkäästi 65 lähtijän joukosta kymmenennellä sijalla! Voiton vei Tuusulan Elena Hietanen ponillaan Charles.
 
Tapahtumarikkaan viikonlopun jäljiltä Nooran ja Amalian palkintokaapissa merkkinä mallikkaasta yhteistyöstä komeilevat taas yksi uusi valkoinen ja vihreä ruusuke.
 
Kaikki Jumping Kemiö -tapahtuman tulokset Suomen Ratsastajainliiton Kipa -palvelussa www.ratsastus.fi
 
 
Teksti: Minna Ruolanto/ Hankoniemen Ratsastajat
 
Kuva: Sari Wickman 
Kuvateksti: Noora Wickman ja Amalia hyvässä vedossa, tällä kertaa Kemiössä